Cyklon för spånsug med bättre avskiljning

Ny cyklon för spånsug från Pellvac

Det senaste tillskottet i Virvelvind-familjen är Virvelvind Spånsugcyklon.  Speciellt anpassad till 200/216 liter fat men kan också specialbeställas med skruvfläns för att monteras på kontainer.  

Spånsugcyklonen som tillverkas av Pellvac använder sig av cyklonfiltrering och utvecklades på grund av ökad efterfrågan från framförallt sågindustrin. Dagligen produceras mängder av träflis och sågspån som sugs upp med spånsug. Men vad händer med dess filter?

Med Virvelvind Spånsugcyklon filtreras upp till 99% av spån och damm innan det kommer in i spånsugen. På så sätt behöver du inte byta påsar och filter lika ofta och din spånsug håller längre.

Upplev fördelarna filtrera utan filter

Spara pengar

Med Pellvacs spånsugcyklon stoppas upp till 99% av spån innan det kommer in i spånsugaren.

Längre livslängd

Spånsugen slits med tiden. Avskilj spån och damm innan de sätter igen filtret och förläng livslängden på din spånsug.

Färre filterbyten

Med bara 1% damm som fortsätter in till din spånsug behöver du inte byta filter lika ofta.

Tillverkas i Sverige

Pellvac har 20 års erfarenhet av industricykloner och avskiljningsteknik och stolt tillverkare av Virvelvind askcyklon.  Svensk kvalité.

Spånsugcyklon med upp till 99% avskiljning

Med Virvelvind spånsugcyklon från Pellvac kan du suga spån och grovdamm där upp till 99% hamnar i cyklonfatet. Med ø102 rör och en dimension om ø500mm är den anpassad för flöden om 650-1300m³/h. Flänsen passar till ett 216L fat, alternativt en skruvfläns för montering på större kärl. Cyklonen är avsedd för material som inte anses särskilt slitande, typ trä, plast m.m.

Pris 15 276 kr ex moms (frakt tillkommer)

Begär offert Webbshop

Ett par områden vi är verksamma inom

Sågindustri

Sågindustrier producerar mycken sågspån och damm som enkelt kan sugas upp och lagras i ett 200 liters fat eller kontainer.

Ventilation

Många industrier lider av ventilationsproblem då många små partiklar cirkulerar i luften. Filter sätts igen och gör ventilationsanläggningar dyra att underhålla. Med vår cyklonteknik filtreras 99% av partiklarna och hamnar i en behållare.

Plastindustri

Plastindustrin producerar stora mängder spill som oftast slängs. Med Pellvacs cyklonavskiljning kan detta spill åter cirkulera tillbaka till produktion.

Begär offert

Kontakta oss för offertförfrågan samt specialanpassningar.

    Kontakta oss!

    Vill du komma i kontakt med Pellvac? Skriv din fråga nedan så återkommer vi.

    Begär offert

    Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med fraktpris.