Asksug Virvelvind för grovavskiljning

Virvelvind är en asksug- cyklon  som renar luften upp till 99% från aska, slipdamm och mycket mer.

Pellvacs asksug Virvelvind  har en unik avskiljningsgrad på upp till 99% utan filter –med hjälp av en cyklon. Oavsett om du är ute efter en asksug, spånsug, eller att bara suga slipdamm så förlitar sig Virvelvind asksug på naturens lag – gravitation. Koppla bara din dammsugarens musntycke till cyklontoppen så hamnar upp till 99% i hinken istället för dammsugaren. Med Pellvac’s asksug kan du använda din vanliga dammsugare (ej påslös) som grovdammsugare.  

Vår asksug finns i tre storlekar. För dig som ska använda den hemma för asksug, till dig som behöver suga upp slipdamm, eller du som behöver något för tyngre industriverksamhet.
Virvelvind asksug

Virvelvind 20 Liter

Virvelvind kopplas till en vanlig dammsugare för avskiljning av aska, renoveringsavfall mm. Fungerar utmärkt för grov- och finkorniga material. Utmärkt för hemma eller mindre företagsverksamhet.


Läs mer Köp nu
Virvelvind asksug 64 liter

Virvelvind 62 Liter

Med vår Virvelvind föravskiljare 62 liter får du plats med mer aska, slipdamm, gips och dylikt. Passar bra för dig som inte vill tömma avskiljaren så ofta, har större anläggningar eller vill lasta den på en kärra.


Läs mer Köp nu
Virvelvind asksug 216 liter

Virvelvind 216 Liter

Vår Virvelvind 216 liter är för dig som är i behov av föravskiljning för större system. Tekniken och avskiljningsgraden är den samma som med övriga avskiljare, kapaciteten är större.


Läs mer Till butik
Virvelvind spånsug

Spånsug Cyklon 

Vår nya spånsugcyklon kopplar du till din befintliga spånsugare. Den revolutionerande Virvelvind-tekniken avskiljer upp till 99% av sågspån och damm innan det kommer in i spånsugaren.


Läs mer Till butik

Över 10 000

NÖJDA KUNDER

Över 20 år

I BRANSCHEN

Tillverkas i

SVERIGE

asksug virvelvind för aska, metalldamm och porslinsdamm

Virvelvind asksug 20 Liter

Vår asksug renar luften upp till 99% utan filter. Ursprungligen konstruerades virvelvind som en komponent till vårat transportsystem av pellets.

Det var viktigt vid pelletstransport att pelletsdammet inte kom in i centraldammsugaren och satte igen dammsugarpåsen och dess filter.

Vår asksug bygger på cyklonteknik. Det betyder att den inte använder något filter. Istället åker partiklarna in i cyklonen och fångas upp i en virvelvind och utsätts för en enorm G-kraft. Eftersom varje partikel på så sätt ökar sin tyngd, ökar också gravitationens dragningskraft. När cykloneffekten avtar har askan fallit så långt ner att de inte klarar att följa med upp i utblåset.

När vi på Pellvac började utveckla Virvelvind asksug för pelletsdamm och aska hade vi ingen som helst insikt i vilka andra användningsområden den kunde ha. Vi visste bara att de asksugare som fanns på marknaden med filter inte höll måttet. Men idag används vår föravskiljare ofta som asksug eller grovdammsugare och mycket mer.

Virvelvind 20 Liter passar utmärkt för dig som behöver rengöra din kamin eller ska dammsuga upp slipdamm eller annat finkornigt material. Du kan använda din vanliga dammsugare (ej påslös) som grovdammsugare. Läs mer om hur du suger aska med vanlig dammsugare här.

Vår föravskiljare klarar partiklar så små som 5µm (fem milliondelar av 1 meter) –vilket ger goda förutsättningar för hög avskiljning för en uppsjö material.

Vi får hela tiden nya uppslag från kunder som hör av sig med frågor om olika material att suga. Kontakta oss om du har frågor.

Webbshop

Så fungerar Virvelvind Asksug

Du kan suga bland annat…

Gips
Aska
Verkstadsdamm
…och mycket mer! Vår cyklon hanterar partiklar ner till 5µm vilket innebär att inte ens vi vet alla användningsområden för cyklonen. Det dyker upp nya uppslag för tekniken hela tiden med nya material. Vad som en gång började som en föravskiljare för pelletsdamm har idag användningsområden inom ventilation, rökeri, byggdamm etc. Vår cyklon tillverkas dessutom på licens av PiVac AB i rostfritt utförande för livsmedelsindustrin. Kontakta oss om du har frågor eller idéer. Vi vill gärna höra om dina uppslag. Kontakta oss!

Virvelvind asksug 62 Liter

Detta är vår mellanstora variant av asksug –avskiljare. Den har precis samma avskiljningsgrad. Skillnaden är att den rymmer mer, vilket passar för dig som har större behov.

Den kan också lastas på en kärra för bättre mobilitet.

Användningsområden kan vara om du bland annat inte önskar tömma din cyklon så ofta eller vill använda den när du slipar golv.

Webbshopp

Virvelvind asksug 216 Liter

Vår största cyklon som rymmer 216 liter. Denna är till för dig som har stora behov inom industri, rökeri eller ventilation. Avskiljningsgraden är självklart upp till 99% som vanligt.

Begär offert

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med Pellvac? Skriv din fråga nedan så återkommer vi.

Begär offert

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med fraktpris.