Enklare med Vakuumstransport av Pellets

Enklare med Vakuumstransport av Pellets

juli 8, 2020 Elda med Pellets 0
Illustration av villa med ett träd intill. Ska illustrera Transport av Pellets från förråd till brännare.

Går det att förenkla eldningen med pellets? Svaret är Ja!

Vi på Pellvac har ett system som innebär att du kan minska på din egen arbetsinsats. Du slipper bära tunga säckar då en centraldammsugare tar över det tunga arbetet. Nyfiken på hur det fungerar?Solceller, Värmepump eller värmepellets?
Vi förstår alla att olja inte är hållbart, och mängden giftiga ämnen och koldioxid som släpps ut i luften var till stor nackdel för miljön. Innan 2000-talet var det många villor som använde olja som primär värmekälla. Många hus och villor hade en oljepanna som troligtvis installerades några decennier tidigare. För att lösa detta problem presenterades olika lösningar.

Solceller på taket var ännu i sin linda. Vindkraft debatterades vara för landskapsobskyra. Värmepumpar var dyra. Värmepellets däremot, kunde vara en billig lösning på många problem, framförallt på de som eldade med olja. Detta berodde på att oljepannor kunde konverteras till pelletspannor.

Enligt senaste uppskattningen som gjordes 2016 var antalet pelletsbrännare på en neråtgående trend. Det har till stor del att göra med att marknadsföringen för luftvärmepumpar varit i stor grad framgångsrik. Beklagligt nog har många upplevt att pellets innebär mycket jobb.

Innan vi fortsätter ska vi nämna att Pellets inte är för alla. Vi har nämnt detta tidigare i en artikel som du kan läsa här.

Vi på Pellvac har kunskap och erfarenhet att ge dig råd om huruvida du borde elda med pellets eller använda värmepump. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.


Sughink släpper ner pellets i veckoförråd

Pellvac vakuumsug av värmepellets

Med Pellvac Pelletssystem har du ett förråd i pannrummet, anslutande rum eller någonstans ute på din tomt.Du kan ha ditt förråd upp till 20 meter från din pelletsbrännare.

Ritning på Pellvac system 1 där man transporterar pellets från förråd till brännare med vakuum. I detta system har man ett förråd på tomten där pellets skickas till ett mindre veckoförråd i pannrummet.
Pellvac system 1 för Pellets och Vakuumtransport.

En centraldammsugare kontrolleras av en styrenhet, som startar och stänger centraldammsugaren automatiskt. När brännaren kallar på pellets, startas systemet upp.

En matarskruv på endast 24cm matar ut pellets till transportslangen och skickar det rakt ner i en sughink. När sughinken är full, stannar dammsugaren automatiskt. Eftersom sugtrycket plötsligt försvinner, öppnas sughinkens lucka och pellets faller ner i ditt veckoförråd. Därifrån matas det direkt in i din pelletsbrännare.

Enkelt va?

Vi gjorde denna video åt dig!


Du kan ha veckoförråd i ditt pannrum och ett större förråd ute på tomten eller anslutande rum. Detta kallas vi System 1. Du kan också välja att bara ha ett förråd och mata pellets direkt till din pelletsbrännare. Detta rekommenderas om du har ont om plats i pannrummet. Detta kallar vi system 2.Kontakta oss för konsultation genom att fylla i kontaktformulär, eller ring oss på 0708-754314 eller maila [email protected]

Kontakta oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *