Skydda Regnskogen

Pellvacs bidrag till en hållbar framtid

januari 4, 2019 Miljö 1
Regnskog

Tack alla ni som bidragit till att skydda regnskogen 2018

Vi har den 3 Januari 2019 skickat 2000 kronor till rädda regnskogen. Tack alla ni som var med att bidra genom att handla i vår webbshop. 

När jag startade arbetet med att bygga Pellvac’s nya hemsida föddes en idé att kompensera för den miljöförstöring vi alla varit med att bidra till genom sekler av industrialisering och utveckling. 

Det kom därför tidigt på tal att titta på hur vi kunde bidra till att miljökompensera. Vi menar på att om alla företag är med och bidrar kan vi tillsammans göra skillnad. 

Från Pellvacs sida bidrar vi med bistånd till Rädda regnskogen, samt skriva artiklar om miljö och hållbarhet för att sprida kunskap och intresse kring ny teknik som kan göra vår värld lite bättre för nästkommande generationer. 

Rädda regnskogens arbete det gångna året

Rädda regnskogen har haft ett händelserikt år 2018. Många nya bidragsgivare har anslutit sig, kanske på grund av torkan i somras. Kanske på grund av att miljödebatten aldrig varit så het som den är nu. Det har börjat gå upp för fler att vi är på väg mot en global katastrof om inte drastiska åtgärder tar fart snart. 

Rädda regnskogen har satsat mycket på Sydamerika. De har tillsammans med den svenska regnskogsföreningen ingått i ett projekt för att skydda 15 miljoner hektar regnskog i Amazonas vilket motsvarar ca 1/3 av Sveriges yta. 

regnskog

Brasiliens regnskog särskilt utsatt

Samtidigt vänder de politiska vindarna i Brasilien. Den nya presidenten i Brasilien Jair Bolsonaro har lovat att skövla stora delar regnskog för att öppna upp för jordbruk. En areal stort som hela Frankrike hotas att skövlas för att lämna plats för jordbruk. Detta kommer ha oerhört digra konsekvenser inte bara för Sydamerika –som de senaste åren lidit av extrem torka – men också för hela världen. Enorma mängder kol ligger bundet i Amazonas regnskog, som också fortsättningsvis varje år binder upp ny koldioxid. 

Det kommer krävas en enorm påtryckning från världsledare för att förhindra denna tragiska utveckling om vi ska ha någon som helst chans att nå målet med endast 1.5°C global uppvärmning enligt parisavtalet. Men när ledare som President Donald Trump drar sig ur och President Jair Bolsonaro hotar att åsidosätta flera miljölagar – känns det minst sagt som att vi går en dyster framtid till mötes. 

Vi blickar fram mot 2020

Vi på Pellvac är stolta att sätta in 2000 kronor till att skydda regnskogen i Sydamerika. Det är en blygsam summa, men vi startade detta arbetet i November 2018 och vi hoppas att till den 2 Januari 2020 kunna bidra med ännu mer för att skydda den utsatta regnskogen och dess urbefolkning och arter. Det är ett oerhört viktigt arbete, och vi hoppas fler företag i Sverige tittar på hur man ska arbeta för att minska utsläppen och bidra till en hållbar framtid. 

Tack alla ni som varit med och bidragit genom att handla exempelvis Virvelvind asksug i vår webbshop. Men naturligtvis kan du vända dig direkt till Rädda Regnskogen och stödja deras arbete. 

Ett svar

  1. YourFriendPablo skriver:

    Great, I really like it! Youre awesome

Kommentarer inaktiverade.