Årets bidrag till Rädda Regnskogen – 3000 Kr

Årets bidrag till Rädda Regnskogen – 3000 Kr

januari 18, 2020 Miljö 1
regnskog

Tack alla ni som handlat i vår Webbshop under 2019. För varje köp av det som är märkt med Rädda Regnskogens logga, går en del av vinsten till att bevara regnskog.

Året som gått 

Året som gått har varit händelserikt. Vi har börjat snegla på ventilationssystem. Inget är klart ännu, men det finns prospekt att använda Virvelvind för att förbättra luften i Industrilokaler genom att koppla till den till ventilationssystemen. 

Vi har också plockat fram en helt ny medlem i Virvelvindfamiljen, vår nya Spånsug Cyklon. 

Spånsug cyklon
Virvelvind för Spånsugare

Efter att ha lyssnat på våra kunder inom sågindustrin såg vi ett behov att att filtrera sågspån redan innan det åker in i Spånsugen. Spåncyklonen finns nu att beställa i vår webshop.

Vi kommer framledes också städa upp lite i vår hemsida. Vi hoppas på att med lite kodning kunna lösa en del layout-problem vi haft på sidan. Vi på Pellvac är i första hand Plåtslagare, Ingenjörer och svetsare. I andra hand är vi CAD-ritare, Webdesigner och programmerare. Om en knapp suttit lite på sniskan ska det snart nog vara på sin rätta plats. 

Träd med gröna löv ute på en gräsäng, blå himmel med moln

Årets donation till rädda regnskogen

När vi startade webshoppen var vår ambition att tänka ett steg extra kring miljön. Pellets är ett naturneutralt sätt att utvinna energi från. Detta beror på att vi frigör samma mäng koldioxid som trädet bundit under de år som det växte.  Eftersom vi i Sverige planterar två till tre nya träd för varje träd som sågas ner, sluts cirkeln.  

Tyvärr ser det mer dystert ut i andra delar av världen. Därför bestämde vi oss för att det är dags att skydda den regnskog som återstår. 

Men det har varit ett dystert år för skog och regnskog. Det har rasat bränder och pågår även nu flera skogsbränder runt om i världen. Det är med rädsla vi blickar mot det nya decenniet. Global uppvärmning är inte något man tror på, det är fakta. 

Greta Thunberg är kanske något av det bästa som har skett under 2019. Fler har fått upp ögonen för miljön samtidigt som man börjar titta närmare på tekniken att dammsuga upp koldioxid ur atmosfären och lagra det under jord eller utvinna nya drivmedel. Vi har skrivit om detta tidigare här. 

Sluträkningen är klar. Tack till alla ni som handlat i vår webshop under 2019. Det har resulterat i att vi betalar in 3000 kronor från 2019 till Rädda Regnskogen. Nu blickar vi framåt.

Ett svar

  1. White Label SEO skriver:

    Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Kommentarer inaktiverade.