pellets med pellvac

Transport av pellets från förråd till brännare & avskiljning av grovbulk med unik cyklon

Virvelvind Föravskiljare

Pellvacs föravskiljare Virvelvind är en beprövad metod att avskilja små partiklar som aska eller slipdamm. Till skillnad från andra asksug använder vår föravskiljare sig inte av filter. Vår föravskiljare avskiljer upp till 99% av aska med hjälp av centrifugalkraft.

Läs mer

Våra system

Vi på Pellvac har plockat fram system för att förenkla din pelletshantering. Med våra system transporteras pellets från ditt förråd ute på tomten med hjälp av vakuum fram till brännaren. Läs mer om våra system här.

Läs mer

Varför Pellets?

Att elda med pellets är en bra och beprövad metod för att värma upp din villa eller hus. Pellets släpper ut lika mycket koldioxid som trädet absorberat under sin livstid. Läs mer om pellets och våra åtagande för en hållbar framtid här.

Läs mer

Industridammsugare

Pellvac har lång erfarenhet av industridammsugare. Historiskt kommer Pellvac från industrilösningar för att suga allt från stålsand till cement och andra bulkmaterial. Läs mer om hur vi kan hjälpa ditt företag här.

Läs mer

Föravskiljning utan filter

Föravskiljare som finns på marknaden har oftast filter. Dessa filter sätts snabbt igen och aska eller andra fina partiklar fortsätter in i dammsugaren.

Vår föravskiljare har marknadens högsta avskiljningsgrad utan filter där upp till 99% stannar i avskiljaren.

Oavsett om du ska suga rent i din kamin, pelletsbrännare eller är i behov av att städa efter renoveringen – är Pellvac Virvelvind föravskiljaren för dig.

Läs mer om Virvelvind
asksug cyklonavskiljare från Pellvac

Transportera Pellets från förråd till brännare

Med våra system transporterar du smidigt din bränslepellets från ett förråd kopplat till anslutande utrymme i pannrummet, eller från ett förråd ute på tomten. På så sätt behöver du inte bära på tunga säckar. Vi har två system för olika behov. Ett system för dig som vill kan ha ett veckoförråd i anslutning till brännaren, och ett system med litet dagsförråd om du har begränsat med plats i pannrummet.

Läs mer om Pelletssystem
Om Pellvac och vad vi gör

Nytänkande  innovation

Vakuum- och cyklonteknik för pellets och bulkmaterial

Pellvacs historia går tillbaka till 70-talet då dess grundare öppnade marknaden för vakuumtransport av bulkmaterial. Innovatören Thore Fridhill var en pionjär i att ersätta de traditionella transportbanden med slutna, dammfria vakuumsystem och fick snabbt kunder i hela världen.

Industridammsugare med kapaciteter från 15 kW till 75 kW var länge företaget Hillcos kärnverksamhet, tills omstruktureringar på marknaden förändrade förutsättningarna för verksamheten. Pellvac grundades då med målet att skala ner de enorma industrisystemen till användning i villor och fastigheter.

Kompetensen att transportera pellets i slutna vakuumsystem vilar alltså på över 40 års erfarenhet av framgångsrik hantering av cement, sågspån, slipdamm, kol, järnfilspån, grus, spannmål mm. Ett vakuumsystem för uppvärmning av hus med pellets var en naturlig utveckling av verksamheten.

En viktig del i transportprocessen i ett sugsystem är avskiljningen av damm (så att inte dammsugarpåse och filter sätter igen). Fridhill upptäckte tidigt att avskiljning med cyklonteknik är långt effektivare än avskiljning med filter, som ju måste bytas ofta. Spin-off-produkten Virvelvind, en föravskiljare utan filter med upp till 99% avskiljningsgrad, har funnit många användningsområden och är idag en viktig del i Pellvacs produktpalett.

Senaste nytt

Följ vår blogg. Pellvac är så mycket mer än bara pellets och cyklonteknik. Pellvac är ett företag som strävar efter hållbarhet, bioenergi och minskat koldioxidutsläpp.

Illustration av villa med ett träd intill. Ska illustrera Transport av Pellets från förråd till brännare.

Enklare med Vakuumstransport av Pellets

Går det att förenkla eldningen med pellets? Svaret är Ja! Vi på Pellvac har ett system som innebär att du kan minska på din egen arbetsinsats. Du slipper bära tunga[…]

Läs mer
juli 8, 2020 0

Vad är den bästa uppvärmningen för ditt hus?

Funderar du på hur du ska värma din villa inför kommande vintersäsong? Finns det ett effektivare och mer prisvärt alternativ än värmepump? Hur fungerar det egentligen med uppvärmning med träpellets?[…]

Läs mer
augusti 25, 2019 0
Pellvac Virvelvind Cyklon

Över 10 000 sålda Pellvac Virvelvind!

“Ni kommer aldrig kunna övertyga någon att det går att filtrera grovbulk med en cyklon som ser ut på det viset“ Så lät det för nästan 20 år sedan när[…]

Läs mer
december 31, 2020 0
regnskog

Årets bidrag till Rädda Regnskogen – 3000 Kr

Varje år donerar Pellvac en del av vinsten från vår egen Webbshop till Rädda Regnskogen. För 2019 kom vi upp till jämna 3000 kronor.

Läs mer
januari 18, 2020 1