Thore Fridhill

Som pionjär i branschen utvecklar Thore Fridhill redan på 70-talet ett nytt koncept för industriell vakuumtranport som idag är världsstandard med många efterföljare. Ett flertal viktiga patent och över 30 års erfarenhet i vakuumbranschen gör Thore Fridhill numera till en eftertraktad konsult i energispar- och sugtransportfrågor.

1972 utvecklar Fridhill Hillco Sugtransportör och startar företaget Hillcomatic AB. Nästa patent blir den automatiska blandningskammaren för vakuumtransport 1976. Med sugteknik utvecklar han 1980 det sk. Windcleanerkonceptet för busstädning tillsammans med Electrolux. 1986 säljer Fridhill verksamheten i Hillcomatic men behåller de immateriella rättigheterna. De närmaste 10 åren sluter han licensavtal avseende vakuumtransport med bl a Electrolux Limpesa Ltda Brasil, Kockums Melbourne Australia, Fläkt-Axel Johnson South Africa och ABB-Fläkt Calcutta India.

Verksamheten tar en helt ny vändning när Thore Fridhill 1996 utvecklar produkt och marknad för ekologisk ogräsbekämpning, saltröret ”MASKIS” (patent) som idag säljs i stora delar av världen. Efter ett antal år säljer han saltröret, flyttar till Strömsnäsbruk och startar Pellvac AB (2005). Med hjälp av sitt kunnande om vakuum utvecklar han nu ett sugsystem för villapellets; från förråd till brännare med sugtransport. Med detta kommer också askcyklonen VIRVELVIND (designskyddad) som med 99% avskiljningsgrad är den hittills effektivaste metoden att suga aska med.

Som konsult i vakuumindistrin har Thore Fridhill även utfört utvecklingsuppdrag åt NIBE Villavärme och Aritermgruppen i Kalmar.

Thore Fridhill lämnade efter sig ett digert arv av framgångsrika produkter. Efter hans bortgång i juli 2011 drivs familjeföretaget vidare av maka, söner och döttrar.

"Virvelvind cyklonavskiljare är den bästa askavskiljaren vi provat", säger vår återförsäljare i Alingsås.

>>Se den nya filmen om Virvelvind

Virvelvind ask- och grovsug med 99% avskiljning

Missa inte vår film om pelletshantering. Här kan du få tips och uppslag.
 

PELLVAC AB
Box 50
287 21 Strömsnäsbruk

Tel 1. 0703 - 20 22 91
Tel 2. 0708 - 75 43 14

Email: info@pellvac.com

 

Pellvac - member of Pellsam