FÖR SUGTRANSPORT AV PELLETS MED TÖMNING I VECKOFÖRRÅD

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

FRÅN STORFÖRRÅD TILL PANNRUM MED DAMMSUGARE

Det här systemet är till för dig som redan har ett veckoförråd men som har tröttnat på att fylla på det själv med 25-kilossäckar. Sugtransport är då ett skonsamt alternativ som garanterar pelletsens kvalitet och som inte smular.

Med hjälp av Pellvacs sugsystem har du nu möjlighet att lagra stora mängder pellets i ett förråd, tex i ett uthus, en Friggebod eller i ett separat rum inomhus - varsomhelst där det är lätt att komma till att fylla på.

Från storförrådet matas pelletsen ut i sugslangen med Pellvacs 24 cm kortastörningsfria matarsskruv (H) och sugs sen med hjälp av en centraldammsugare (E) in till pannrummet för att där hamna i en 20 liters vakuumtät sughink (A). Sugslangen mellan storförrådet och pannrumet kan läggas i ett plaströr under jord, hängas i takskägget eller monteras längs med husväggen.

En nivågivare (D) känner av när nivån i veckoförrådet blir låg. Då startar dammsugaren (E) automatiskt och fyller på sughinken (A) tills dennes nivågivare (D) anger att den är full. Då stannar dammsugaren och pelletsen töms i veckoförrådet. Processen upprepas tills en nivågivare (D) anger att veckoförrådet är fullt. Härifrån tar en matarskruv över pelletsen till brännaren.

Centraldammsugaren (E) är dessutom kopplad till systemet via dammavskiljaren Virvelvind (I) som skiljer av 99% av pelletsdammet så att du inte behöver byta dammsugarpåse så ofta.

Luftflödesmätaren PELLSAFE (J) läser av tryck och flöde och styr på på sätt doseringen så att det inte blir några stopp i sugslangen. En smulglipa elimineras automatiskt och Pellsafe indikerar även om dammsugarpåsen börjar bli tät.

Om du inte har hunnit skaffa dig något storförråd ännu kan du nöja dig med att suga pelletsen själv från en storsäck tills veckoförrådet är fyllt (se Startpaket).

 

News

"Virvelvind cyklonavskiljare är den bästa askavskiljaren vi provat", säger vår återförsäljare i Alingsås.

>>Se den nya filmen om Virvelvind

Virvelvind ask- och grovsug med 99% avskiljning

Missa inte vår film om pelletshantering. Här kan du få tips och uppslag.
 

PELLVAC AB
Box 50
287 21 Strömsnäsbruk

Tel 1. 0703 - 20 22 91
Tel 2. 0708 - 75 43 14

Email: info@pellvac.com

 

Pellvac - member of Pellsam